DaemonSoft : IT-Utvikling og konsulenttjenester

Hvem er jeg?

Jeg er en pappa for tre flotte barn, ektemann til en skjønn kone, og er bosatt på Lindeberg i Oslo. Utenom famile, jobb og venner, så går det aller meste av fritiden med til å jobbe med egne programmeringsprosjekter, eller lære meg noe nytt. Heldigvis er min interesse i et felt hvor det skjer nye ting hele tiden, så det er aldri noe problem å finne noe å lese om, og prøve ut, for å fylle min tørst for kunnskap.

IT - bakgrunn

Min gnist for datamaskiner ble tent tidlig. Jeg fikk min aller første datamaskin, en Commodore 64, når jeg var 6 år gammel. Fra det tidspunktet har datamaskiner alltid fasinert meg mer enn noe annet. Da min far lærte meg C++ når jeg var 14 år gammel, så visste jeg at det var programmering jeg ønsket å holde på med i livet mitt.

Etter å ha drevet med programmering på fritiden frem til videregående skole og militærtjenesten var unnagjort, startet jeg på dataingeniørlinjen på Høgskolen i Oslo, og tok min tittel som Høgskoleingeniør der (tilsvarende Bachelor som det kalles nå). Deretter tok jeg et år med ekstra fag på Universistet i Oslo, og etter det har jeg jobbet i IT-bransjen siden.

Jeg anser meg selv om utrolig priviligert som har muligheten til å jobbe med det som jeg brenner for, og som også er min store hobby. Fra og med 2011 startet jeg å jobbe i Steria som er en fantastisk flott arbeidsplass, og som også hvert år ligger høyt oppe på Best Place to Work rangeringene, og det er ikke uten grunn. Via Steria har jeg hatt mulighet til å bruke tid på å få dokumentert min kunnskap via offisielle sertifiseringer i regi av Microsoft, og er med det blitt en sertifisert profesjonell utvikler for applikasjoner på .NET 4 platformen.

MCPD Windows Developer 4
Engasjement

Jeg har opp gjennom tiden vært medlem av mange grupper og communities på nettet, men har det siste året holdt meg til Stack Overflow som er et fantatsisk sted for å utveksle kunnskap. Bildet under fører til min profil på Stack Overflow hvor du kan se hva jeg lurer på via de spørsmålene jeg stiller, og hva jeg har kompetanse på via de svarene jeg gir til andre.

Profile for Øyvind Knobloch-Bråthen at Stack Overflow
Samarbeidspartnere

Gode samarbeidspartnere er viktige i alle bransjer, ikke minst i IT-bransjen. Heldigvis har jeg to gode venner som er utrolig dyktige på sine felt og som jeg konsulterer når jeg trenger ekstern assistanse.

StepDev.net drives av en dyktig og engasjert utvikler som liker og omforme idéer til virkelighet, og er utrolig grundig. Stephan driver hovedsakelig med web-utvikling, men er like dyktig på å utforme forretningsidéer.

PeopWeb drives av Petter, som er en utrolig flink web-designer. Petter er mannen jeg går til når jeg trenger hjelp til design, eller vil ha synspunkter på mine egne design. Mannen driver også med konvertering av analoge filmer til digitale hvis du skulle trenge hjelp på den fronten.

Veien fremover

Jeg håper jeg har mulighet til å drive på med utvikling i lang tid fremover, da jeg egentlig ikke ser noe annet karrierevalg jeg vil være lykkelig med. Jeg har utviklet meg mye de få månedene jeg har jobbet hos Steria, så jeg er veldig glad for at jeg har landet der. Mange dyktige mennesker, og spennende prosjekter. Det blir ikke bedre enn det!

I tillegg så har jeg som vanlig mange prosjekter ved siden av som skal gjøres ferdige, og ny teknologi som skal læres, så jeg står iallefall ikke i fare for å ha for lite å gjøre fremover.

Teknologien går i en enorm fart i denne bransjen, så jeg gleder meg til å følge med på denne reisen og gjøre mitt til å bidra til den. Jeg tror at jeg går en veldig spennende fremtid i møte!